Έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων και δεν μπορείτε να κάνετε τιποτα για αυτό!!Η τρόικα, στον πρώτο γύρο των διαβουλεύσεων, είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της για το «μπλοκάρισμα» και τα εμπόδια που μπαίνουν στην ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που έχει επωμιστεί το έργο, προχωράει με γοργά βήματα στη δημιουργία προγραμμάτων και πλατφόρμων για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Η παρουσία των συμβολαιογράφων δεν θα είναι πλέον απαραίτητη, ενώ  παράλληλα θα παρακάμπτεται και η διαδικασία στις αίθουσες των δικαστηρίων, που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και προξένησε κωλυσιεργίες στην εφαρμογή του μέτρου.

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει στο ΥΠΟΙΚ προβλέπει ότι μέχρι το Απρίλιο του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, καθώς επίσης και το σύστημα αναγγελιών με ηλεκτρονικά μέσα και απόδοσης πλειστηριασμάτων.[post_ad]Στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό θα περιλαμβάνονται ακίνητα που προέρχονται από κατασχέσεις οφειλετών του δημοσίου, όπως επίσης και ακίνητα που βάζουν σε δημοπρασία οφειλέτες, έτσι ώστε να «αντισταθμίσουν» με την εφορία τα χρέη τους. Ανάλογες ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα δημιουργήσει και το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε επίσης σύντομο χρονικό διάστημα.

Πως θα γίνεται ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός

Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στον πλειστηριασμό, ενώ με τον ίδιο τρόπο, θα υποβάλλονται η εγγυητική επιστολή συμμετοχής και οι προσφορές από τους πλειοδότες. Πρόκειται για μια ανοιχτή διαδικασία, με δικλίδες ασφαλείας και προστασίας προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
via

Έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων και δεν μπορείτε να κάνετε τιποτα για αυτό!! Reviewed by Life City on 6:08 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by NEWS PEOPLE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από imacon. Από το Blogger.