Μια γεύση από Πανσέληνο - Οι πρώτες μαγευτικές εικόνες [photos]


Όποιος έστρεψε το βλέμμα του στον νυχτερινό ουρανό της Κυριακής ή τα ξημερώματα της Δευτέρας πήρε μια πρώτη γεύση για τη 'σούπερ πανσέληνο' το φαινόμενο που έχει να κάνει την εμφάνισή του εδώ και περίπου 70 χρόνια.[post_ad]

Οι πρώτες φωτογραφίες από όλη την υφήλιο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές και αποτελούν μία πρόγευση του τι θα συμβεί σήμερα το βράδυ, καθώς οι επιστήμονες εκτιμούν ότι σήμερα θα είναι η καλύτερη στιγμή για την παρατήρηση του φαινομένου. Η Σελήνη θα πλησιάσει στη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, σε απόσταση περίπου 348.400 χιλιομέτρων, και έτσι θα φαίνεται ως η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει μετά το 1948.

Η επόμενη φορά που το φεγγάρι θα βρεθεί πάλι τόσο κοντά και θα φαίνεται τόσο μεγάλο και φωτεινό, θα είναι το Νοέμβριο του 2034, σύμφωνα με τη NASA. Στις 14 Νοεμβρίου φέτος, αν ο ουρανός είναι καθαρός, η Σελήνη θα φαίνεται μεγαλύτερη και φωτεινότερη σε σχέση με τη μέση πανσέληνο. Η σούπερ-πανσέληνος θα φθάσει στο μέγιστό της στις 15:52 ώρα Ελλάδος στις 14 Νοεμβρίου. Έτσι, και τα δύο συνεχόμενα βράδια της 13ης και της 14ης Νοεμβρίου, η πανσέληνος θα είναι εντυπωσιακή.

via


Μια γεύση από Πανσέληνο - Οι πρώτες μαγευτικές εικόνες [photos] Reviewed by Life City on 8:51 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by NEWS PEOPLE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από imacon. Από το Blogger.