15χρονη αυτοκτόνησε πέφτοντας από ένα κτίριο. Όταν οι αστυνομικοί έψαξαν το κινητό της, πάγωσαν. Γονείς ανοίξτε τα μάτια σας!


Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και ενώ αυτό σημαίνει ότι είμαστε όλοι ουσιαστικά συνδεδεμένοι μεταξύ μας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επίσης σημαίνει ότι είμαστε αποσυνδεδεμένοι από την πραγματικότητα.

Αυτή η σκοτεινή αλήθεια φέρνει προ εκπλήξεως τους γονείς των εφήβων όταν είναι ήδη πολύ αργά.

Τα παιδιά – και οι γονείς – ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρόνο στις συσκευές τους, δεν μιλάνε πάντα ανοιχτά μεταξύ τους και έτσι δεν διατηρούν μια υγιή σχέση.[post_ad]

Δυστυχώς, είναι πλέον συχνό φαινόμενο τα παιδιά να εκφοβίζονται στο διαδίκτυο ή να συμμετάσχουν σε άλλα επιβλαβή κοινωνικά παιχνίδια. Αλλά οι γονείς συχνά δεν το γνωρίζουν αυτό μέχρι να συμβεί κάτι.

Δυστυχώς, υπάρχει ένα νέο τέτοιο παιχνίδι που ακμάζει στη Ρωσία και αλλού που κρύβεται πίσω από μια ειρηνική φαινομενική φάλαινα.
 Οι ρωσικές αρχές άρχισαν να ερευνούν την «νέα μόδα» αφού συνδέεται με τους θανάτους 130 νέων ανθρώπων. Η λεγομένη «Μπλε Φάλαινα» ονομάστηκε έτσι επειδή οι γαλάζιες φάλαινες αισθάνονται όταν ο θάνατός τους πλησιάζει και κολυμπούν μέχρι την ακτογραμμή για να αυτοκτονήσουν, δηλαδή επιλέγουν οι ίδιες να πεθάνουν ελεύθερα.

Ομοίως, ο στόχος αυτό του παιχνιδιού είναι ο θάνατος, που επιλέγεται «ελεύθερα».
 Τα παιδιά στα κοινωνικά δίκτυα προσκαλούνται να συμμετάσχουν στο παιχνίδι με μια προειδοποίηση από έναν «διαχειριστή». Εάν συμφωνούν να παίξουν, δεν μπορούν να αφήσουν το παιχνίδι μέχρι να τελειώσουν. Εάν οι συμμετέχοντες θέλουν να σταματήσουν «πρόωρα», ο διαχειριστής απειλεί να εκθέσει όλα τα δεδομένα και να κυνηγήσει τις οικογένειές τους.
 Μόλις οι παίκτες αποδέχονται τους όρους, ο διαχειριστής τους δίνει μία πρόκληση ανά ημέρα για 50 ημέρες. Μερικές είναι αρκετά αθώες, όπως να μην μιλάνε για μια ολόκληρη μέρα ή να σηκώνονται τα μεσάνυχτα για να παρακολουθήσουν μια ταινία τρόμου.

Άλλες, ωστόσο, είναι επιβλαβείς και επικίνδυνες, όπως το να χαράξουν μια φάλαινα στο δέρμα τους. Και μετά έρχεται η τελευταία πρόκληση αυτής της ανατριχιαστικής χειραγώγησης: για να «κερδίσει» το παιχνίδι, ο συμμετέχων πρέπει να αυτοκτονήσει.


via

15χρονη αυτοκτόνησε πέφτοντας από ένα κτίριο. Όταν οι αστυνομικοί έψαξαν το κινητό της, πάγωσαν. Γονείς ανοίξτε τα μάτια σας! Reviewed by Life City on 10:51 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by NEWS PEOPLE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από imacon. Από το Blogger.