Ελληνίδα πέρασε την ημέρα των Χριστουγέννων μαγειρεύοντας εκατοντάδες γεύματα για τους πρόσφυγες του νησιού της


 Οι περισσότεροι πέρασαν οικογενειακά την ημέρα των Χριστουγέννων, όμως η Μαρία Μακρογιάννη αποφάσισε να περάσει τη μέρα της φτιάχνοντας φαγητό για τους πρόσφυγες της Σάμου.

Η Μαρία, γνωστή σε όλο τον κόσμο ως “Μαμά Μαρία” έχει μαγειρέψει χιλιάδες γεύματα τα τελευταία χρόνια, από τότε που είδε την πρώτη μαμά προσφυγοπούλα να περπατάει μπροστά στην παραθαλάσσια ταβέρνα της, στη Σάμο.

Δεν θυμάται ποιο έτος ήταν ακριβώς… 2015, 2016 λέει… αλλά η εικόνα αυτή θα παραμείνει για πάντα στη μνήμη της.

“Κάθισα σε ένα τραπέζι στην ταβέρνα μου και ξαφνικά, είδα μια γυναίκα με μαντίλα να περπατάει βρεγμένη στην παραλία. Ήταν έγκυος,” λέει η Μαρία.

 Η προσφυγική κρίση στα ελληνικά νησιά μόλις αρχίζει να εμφανίζεται και η θέα των ανθρώπων που φτάνουν με σχεδίες από τη γειτονική Τουρκία ήταν παράξενη για τους ντόπιους, συμπεριλαμβανομένης της Μαμάς Μαρίας.

Τότε εκείνη άρχισε αμέσως να δρα και προσέφερε στους βρεγμένους και ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που πάλευαν για ώρες μέσα στα σκάφη, ένα πιάτο φαγητό στην ταβέρνα της.
 Καθώς περνούσαν οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια, η Μαρία συνέχισε να μαγειρεύει και να καλωσορίζει τους ανθρώπους στην ταβέρνα και το σπίτι της. Οι αγκάλες της ήταν πάντα ανοιχτές και τα πιάτα γεμάτα φαγητό.

Το έργο της έχει προσελκύσει την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των παγκόσμιων οργανισμών για την προστασία των προσφύγων.

Σήμερα, δεν έχει πλέον την ταβέρνα της και έχει μεταφέρει τη δραστηριότητά της στην κουζίνα του σπιτιού της. Ετοιμάζει εκεί τα γεύματα και τα τοποθετεί σε πλαστικά δοχεία και μαζί με τον σύντροφό της, το Μιχάλη, τα παραδίδουν στο καμπ των προσφύγων στη Σάμο, όπου ζουν χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τρομακτικές συνθήκες ενώ περιμένουν να ολοκληρωθούν τα έγγραφα του ασύλου.
“Έτσι είναι τα Χριστούγεννα,” είπε η Μαρία. “Και ο Ιησούς ήταν πρόσφυγας και είχε διωχθεί. Δεν υπήρχε χώρος για τη Μαρία και τον Ιωσήφ στη Βηθλεέμ και γεννήθηκε σε ένα στάβλο,” εξηγεί η Μαρία.

Με τα χρόνια, η Μαρία έχει ταΐσει χιλιάδες άτομα κυρίως με δικά της χρήματα, ενώ αρκετοί εθελοντές και οργανώσεις την έχουν προσεγγίσει για να βοηθήσουν.

video

Ελληνίδα πέρασε την ημέρα των Χριστουγέννων μαγειρεύοντας εκατοντάδες γεύματα για τους πρόσφυγες του νησιού της Reviewed by Life City on 2:38 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by NEWS PEOPLE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από imacon. Από το Blogger.